Stamcellebehandling

Lidt om stamceller

Stamceller

Vores krop er opbygget af milliarder af celler og tusindvis af dem dør hvert sekund. Hos raske mennesker vil celler som skades eller dør, blive erstattet med nye celler med det samme. Vores krop har en imponerende evne til at reparere sig selv.

I mange tilfælde er det stamcellerne i kroppen som har hovedansvaret for at det laves nye celler. Nogle typer stamceller kan give ophav til et helt nyt individ, andre kan bare blive til enkelte celletyper, som for eksempel hjerneceller, muskelceller, blodceller eller hudceller.

Et menneske som har haft slagtilfælde kan for eksempel få nye hjerneceller. En patient med leverskader kan få lavet nye leverceller. I teorien kan man gøre dette med alle kroppens celler.

Vi ved ikke hvad der er galt med Sofie – men hendes hjerne fungerer jo i hvert fald ikke som den skal og på MR-scanningerne har man kunnet se områder af hjernen, der ikke er udviklet så meget som den burde være – og dog har den alligevel gennem hendes korte levetid udviklet sig

Vi har nu valgt at tage til Beijing Xishan Hospital, hvor professor Huang Hongyun vil stå for behandlingen af Sofie.
http://www.nrrfr.com/index.asp  og http://www.kirurgirejser.dk/index.php?id=447

Forskellige typer stamceller

Embryonale stamceller: De stamceller, man mener, kan få størst betydning i sygdomsbehandlingen, er de embryonale stamceller, som findes i de tidlige faser af det befrugtede æg, embryonet. I et embryon der er op til ca. 6 dage gammelt, kan alle cellerne udvikle sig til alle de celletyper, kroppen består af. Alle cellerne i vores krop er udviklet fra en ægcelle fra kvinden befrugtet med en sædcelle fra manden. Dette befrugtede æg har udviklet sig gennem celledelinger til alle kroppens celletyper. Det viser, at de embryonale stamceller også har evnen til at blive til alle kroppens celler.

Foetale/neurale stamceller: Stamceller fra aborterede foster væv. Neurale Stamceller er selv-regenererende, multipotente celler, der findes i den menneskelige hjerne, som har potentiale til at differentiere til tre primære celletyper: nerveceller (neuroner), astrocytter og oligodendrocytter og til at forny sig selv tilstrækkelig til at yde et passende antal celler i hjernen.

Når hjerneceller er beskadiget eller dør på grund af en sygdom eller en skade, er foster stamceller den bedst kendte kilde til menneskelige neurale stamceller.

Da de fleste hjerneskader, slagtilfælde, degenerative sygdomme og demyeliniserende lidelser påvirker flere områder i hjernen, og ikke kun ét område, er den mest effektive og sikre procedure til at levere neurale stamceller til hjernen via en lumbalpunktur (også kaldet rygmarvsinjektion): En rygmarvsinjektion i lænderegionen (den nedre del af ryggen) i CSF (rygmarvsvæsken). 
 

Navlestrengs-stamceller: Stamceller taget fra navlestrengenHvorfor Kina ???

Det har været en meget svær beslutning at vælge hvilket hospital vi skulle tage til og i lang tid var vi meget sikre på at vi skulle til Tyskland, hvor vi havde kontakt med et privathospital X-Cell Center i Düsseldorf.

Her behandler de med adulte stamceller - dvs Sofies egne celler - men efterhånden som vi har undersøgt mere om stamceller, så synes vi at det ville være forkert at behandle Sofie med hendes egne stamceller, som måske (måske ikke) også er genetisk syge.

De stamceller vi er nået frem til har det bedste potentiale er fosterstamcellerne - og det er dem de bruger i Kina.
I selve det en måned lange ophold i Kina vil Sofie udover de 1-5 behandlinger også modtage intensiv fysioterapitræning, akupunktur, akupressur m.m.m.
 
Vi har hørt rigtig meget godt om de kinesiske metoder og har en familie ret tæt inde på livet, der har været afsted i februar 2010 og som nu begynder at se positive resultater
hos deres pige.

Beslutningen har som sagt været rigtig svær, for Kina er langt væk og vi tror at Sofie vil få det hårdt med så lang en flyvetur. Desuden er det svært at hive en måned ud af kalenderen med to så små børn, som vi har og med Thomas der arbejder i Tyskland - men vi bliver nødt til at forsøge og vi vil give vores datter det bedste, vi har kunnet finde frem til,
Så vi har nu fået det hele til at gå op i en højere enhed og Sofie og Marlene drager afsted d. 25. juli 2010. Thomas og Christian kommer først d. 10. august og vi vender alle hjem igen d. 24. august 2010.

Hvordan forløber Sofies stamcelle-behandling ?

Vi ankommer til Beijing mandag middag og allerede samme dag eller tidligt dagen efter vil Sofie blive undersøgt på kryds og tværs og få taget en masse prøver.
Herefter tages beslutningen om hvordan det videre forløb samt behandlingen skal foregå.
Mest sandsynligt er det, at der bliver lavet en behandling, hvor der i fuld narkose injiceres foetale stamceller ind i Sofies hjerne, de steder, hvor den er umoden.

Selve indgrebet er ikke forbundet med andre end de risici, der er ved at blive lagt i narkose. Nålen de bruger er meget tynd og indstiksstedet derfor meget lille.

Den videre behandling afhænger derefter af Sofies respons på den første behandling, men der kan blive tale om yderligere behandlinger med stamceller ved lumbalpunkturer, venepunkturer eller subkutane injektioner.

Desuden vil der som ovenfor skrevet være intensiv fyioterapi-træning og akupunktur, massage m.m.m.


Hvordan kan stamcellerne hjælpe Sofie ?

Der er jo desværre ingen garantier her i livet og vi ved i realiteten heller ikke om stamcellerne kan hjælpe vores prinsesse – men den kinesiske professor mener, at der er en vis sandsynlighed for at Sofie kan slippe for en del eller alle hendes mange anfald og dermed få en meget bedre livskvalitet.

Sofie bliver desværre nok aldrig ”normal”, men enhver forbedring af hendes lille liv ville være guld værd.

Herhjemme er der foreløbig ikke mere hjælp at hente, så nu må vi gå andre veje og vi håber du vil hjælpe os med at få håbet realiseret .


DR2´s "Viden om" havde d. 15/12-2009 et program omhandlende stamceller. Det er en ganske informativ udsendelse. Se det på nedenstående link:

http://www.dr.dk/DR2/VidenOm/Programmer/Viden+Om+med+Ann+Marker/Programmerne/2009/03/0217110006.htm

Eller denne udesendelse:

http://www.dr.dk/DR2/VidenOm/Programmer/2000/20090623141608_1.htm

Jens Ledskov 22.02.2011 13:01

jeg bliver da klogere for hver dag:)
mit motto er hvad skal du lære idag Ledskov

Ingerlis Hemmingsen 16.05.2010 12:31

Jeg håber der kommer penge nok, så Sofie kan blive hjulpet, til et bedre liv, jeg giver beskeden videre til ALLE jeg kender. mange kærlige ønsker og stort knus.

Anne-Mette 08.05.2010 09:15

Livsbekræftigende billed:)
Sofie er heldig hun har et par forældre som jer!!!

bergfríð Klakstein 23.04.2010 19:56

lyder meget spændende, vil gerne vide mere om det her, da vi har en søn som er næsten lige så dårlig som Sofie. Min søn er 26 år.

Ulla Sigetty 16.01.2010 01:08

Bliv ved, vi ved endnu ikke hvad eller hviket der kan hjælpe, - under alle omstændigheder, alt skal prøves, - alt et bedste til jer.

mvh
Ulla

may-britt 08.12.2009 23:13

århh, jeg håber virkelig at I får samlet pengene ind. der er stort håb hvis Sofie får denne behandling. Og man skal aldrig sige aldrig.

| Svar

Nyeste kommentarer

31.12 | 13:28

Allerkæreste Sofie mussepigen rigtig godt nytår ❤️❤️❤️
Knus tante Jannie

19.02 | 12:11

Dejlig at være på besøg hos dig Sofie mus pigen ♥️♥️♥️

04.09 | 12:48

Hej Mussetøs.

Er lige oppe at rive og gøre det fint til din fødselsdag i morgen.

Altid Sofie... Altid...

Far

06.05 | 06:08

Så fik vi hørt Nangijala Sofie ❤️❤️❤️